Danie proste, szybkie i co najważniejsze przepyszne. Łososia
możemy podawać samego w warzywach bądź z dodatkami tj. szpinakiem z serem mozzarella,
ryżem brązowym czy kaszą np. quinoa.
Potrzebujemy:
- świeży filet z łososia (ok 300g)
- 3-5 pieczarek
- 1-2 marchewki
- cebula
- łyżka miodu
- przyprawy: szczypta soli, kolendra, majeranek, susz
warzywny
Na patelni rozgrzewamy olej najlepiej kokosowy bądź
rzepakowy, dodajemy pokrojone pieczarki, cebulę. Marchewkę kroimy za pomocą
obieraczki do warzyw.
Wszystko podsmażamy około 10 minut, następnie dolewamy wody na wysokość
1-2cm.
Dodajemy miód, przyprawy i mieszamy, wkładamy łososia i
dusimy pod przykryciem około 10 minut, odkrywamy i podsmażamy chwilkę aby część
wody odparowała.
Przepis na dwie osoby.
Gotowe!